Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف ادامه داد: اینکه در موزه‌ها مشاهده می‌شود که برخی کتابت‌ها منسوب به ائمه طاهرین (ع) است به اهمیت این مسئله اضافه می‌شود. ما در این سال‌ها نتوانسته‌ایم حتی یک جلد قرآن به خط ایرانی کتابت کنیم. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دومین دوره مسابقات کتابت قرآن‌کریم به‌عنوان بخشی از مسابقات بین‌المللی قرآن‌کریم جمهوری اسلامی ایران صبح امروز به همت مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در سالن اجتماعات حوزه هنری انقلاب اسلامی و بدون حضور جمعیت برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام محمدحسین نواب مدیر مدرسه اسلامی هنر و مدرسه کتابت قرآن گفت: قرآن‌کریم، کتاب راهنما است که خداوند آن را حیّ و زنده به ما نشان داده است. کتاب راهنمایی که مسیر زندگی را برای مردم نشان می‌دهد. اعجازش نیز این است که قرآن فقط یک کتاب تاریخی نیست و برای همه ابعاد زندگی انسان، برنامه و راه‌حل دارد.

وی با بیان اینکه کتابت قرآن یکی از موضوعات بنیادین در علوم قرآنی و مجموعه علوم و معارف اسلامی است و علم قرائات و نیز علم "رسم المصحف" یا علم "رسم الخط" جایگاه و نقش مهمی در ارتباط با حفظ اصالت و جاودانگی قرآن بر عهده دارد، گفت: سنت ارزشمند کتابت در سال‌های سال و قرون متمادی در جامعه اسلامی وجود داشته است. همه تلاش دوستان برای برگزاری مسابقات کتابت این است که خط ایرانی برای خدمت به قرآن‌کریم دیده شود.

مهدی قره‌شیخلو رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف نیز در این همایش گفت: از سال گذشته در کنار برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن، کار جدیدی آغاز شد و بنیان مسابقات کتابت قرآن‌کریم بنا نهاده شد. اگرچه این مسابقات به دلیل محدودیت‌ها با تعداد محدودی از میهمانان برگزار می‌شود اما این جریان اثر خود را در فضای کتابت قرآن خواهد گذاشت.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت‌های خوبی در میان هنرمندان کشورمان برای کتابت قرآن وجود دارد، افزود: قرآن‌کریم از جنبه‌های مختلف با هنر عجین است؛ چه از جنبه‌های آهنگ‌گذاری و تلاوت که منحصر به فرد است و چه از جنبه‌های هنری دیگر همچون کتابت قرآن‌کریم با هنر عجین شده است. ضرورت نگارش قرآن‌کریم در زمان حیات پیامبر اسلام (ص) روشن بود، زیرا اعتماد بر حفظ قرآن در حافظه‌ها نمی‌توانست اطمینان خاطر در مورد صیانت قرآن را فراهم سازد. از این رو، پیامبر اسلام به جهت اهتمام خاصّ به قرآن برای نوشتن وحی، آنان را که نوشتن می‌دانستند برگزید تا با دقت به ثبت و ضبط آیات اقدام کنند.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف ادامه داد: اینکه در موزه‌ها مشاهده می‌شود که برخی کتابت‌ها منسوب به  ائمه طاهرین (ع) است به اهمیت این مسئله اضافه می‌شود. ما در این سال‌ها نتوانسته‌ایم حتی یک جلد قرآن به خط ایرانی کتابت کنیم تا به‌عنوان یک کتابت محوری از آن استفاده کنیم. خط محوری قرآن‌‌ها در کشورمان، خط عثمان‌طه است. ما ضمن اینکه باید از هنر خوشنویسان کشورهای دیگر استفاده کنیم اما باید فضایی ایجاد شود تا کتابت مخصوص ایران در سطح جهان داشته باشیم.

قره‌شیخلو با بیان اینکه در سال‌های گذشته هنر کتابت قرآن از نظر کمّی کاهش یافته است، افزود:  یکی از اهدافی که این مسابقات به دنبال دارد این است که به مسئله خوشنویسی و هنر کتابت اهمیت بیشتری داده شود. ما در سازمان اوقاف و امور خیریه با هدف شناسایی افراد مستعد، فضایی را ایجاد کرده‌ایم که کاتبان قرآن فعالیت بیشتری را دنبال کنند.

ضرورت انس با قرآن در کلام آیت‌الله بهجت(ره)/ چگونه از قرآن، بهره معنوی و جسمانی ببریم؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مسابقات بین المللی قرآن قرآن کریم مسابقات بین المللی قرآن قرآن کریم مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف کتابت قرآن قرآن کریم سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۱۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نزدیک به ۳ میلیارد تومان وقف پول انجام شده است + فیلم

حجت‌الاسلام و المسلمین غلامرضا عادل، معاون فرهنگی - اجتماعی و سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه درباره وقف پول و چگونگی صدور جواز آن از سوی رهبر انقلاب گفت: در گذشته واقفین اموالی را برای موضوعات مدنظر خود وقف می‌کردند. با تغییر سبک زندگی‌ها و شرایط اقتصادی وقف‌های نوینی مطرح شد، که یکی از آنها وقف پول است. هر فردی هم می‌تواند با هر مبلغی جزو واقفین قرار گیرد.

حجت‌الاسلام عادل درباره رفع ابهامات پیرامون وقف پول توضیح داد: در تعریف شرعی وقف ابهام وجود داشت، که آیا از نظر شرعی می‌توان پول را وقف کرد یا نه. چون در تعریف وقف آمده که عین مال باقی بماند و از منافعش استفاده شود. اما پول باقی نمی‌ماند و خرج می‌شود. استفاده کردن از پول مساوی با خرج کردن است. مراجع عظام نظراتی داشتند. مقدمه‌ای پیرامون وقف پول آماده شد و از دفتر رهبر انقلاب سوالی تحت عنوان استفتا پرسیده شد. حضرت آقا در پاسخ به استفتا جواز وقف پول را با توضیحات آن صادر کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

معاون فرهنگی - اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: از سال گذشته که استفتا رهبری صادر شد، وقف پول در سازمان اوقاف تحت ۲۰ عنوان مطرح شد. الان در بعضی از سکو‌های بانکی از جمله بام بانک ملی وقف پول اعلام شده است. البته موضوعات وقف محدود به آن ۲۰ عنوان نمی‌شود. ما بر اساس اولویت‌ها آن موضوعات را اعلام کردیم. ولی در هر موضوعی که بتوان گره‌ای از مشکلات جامعه باز کرد، واقفین می‌توانند ورود کنند.

وی با بیان اینکه از منافع وقف پول در زمینه نیت‌های بیست‌گانه استفاده می‌شود، افزود: از طرفی، یکی از راه‌های حفظ سرمایه وقف سپرده‌گذاری است. احتمالاً در بعضی از موارد نیاز به استفتا داشته باشیم و در حال پیگیری هستیم.

سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه در پاسخ به این سوال که واقفین برای وقف پول باید به کجا مراجعه کنند، گفت: کافی است واقفین به نرم‌افزار بام بانک ملی مراجعه کنند. مبالغ واقفین در حساب سازمان اوقاف واریز می‌شود و شناسه و نیت واقف مشخص است. هر ماه بخش مالی سازمان اوقاف آمار ورودی و عواید وقف را اعلام می‌کند. از آنجایی که مبنای هر وقف حفظ اصل آن است، در وقف پول هم اصل آن حفظ شده و از درآمد و منافع ناشی از آن استفاده می‌شود.

حجت‌الاسلام عادل در پاسخ به این سوال که آیا سازمان اوقاف مبلغی را برای وقف پول درنظر دارد؟ توضیح داد: میزان وقف پول محدودیت ندارد. هرکس به هر میزان می‌تواند وقف کند؛ از هزار تومان تا مبالغ بیشتر را شامل می‌شود. ما در تلاشیم این نوع وقف را در سایر نرم‌افزار‌های بانکی اجرایی کنیم. در این ۶ ماه گذشته که هنوز کار تبلیغاتی برای آن انجام ندادیم، نزدیک به سه میلیارد تومان وقف پول انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • رقابت‌های قرآنی دانش‌آموزی استان مرکزی
  • مسابقات قرآن دانش‌آموزی استان مرکزی
  • هر فردی می‌تواند حساب بانکی خود را وقف کند
  • نزدیک به ۳ میلیارد تومان وقف پول انجام شده است + فیلم
  • کارگاه تخصصی کتابت قرآن کریم شمال غرب در مراغه
  • برپایی کارگاه تخصصی کتابت قرآن کریم در مراغه
  • بازدید رایزن فرهنگی ایران در کابل از نخستین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان
  • حضور قاریان ایرانی در نمایشگاه کابل جلوه‌ای از همدلی دو ملت
  • موزه آستان قدس رضوی نفائسی مرتبط با امام صادق(ع) در خود دارد /به جامانده از صادق آل محمد(ع)
  • ششمین دوره مسابقات حافظان قرآن استان بوشهر در جزیره شیف برگزار شد